18 maj 2024
torsdag, 19 november 2015 18:23

Byggstart för Bauhaus i Sisjön

Skrivet av 
alt

Kenneth Litland, vd för Bauhaus, och Nils Rydh, vice vd Alaska Fastigheter.

 

Nu tas första spadtaget för Alaska Fastigheters miljardsatsning i Sisjön strax söder om Göteborg. Det är byggvarukedjan Bauhaus som påbörjar bygget av ett 17.000 kvm stort varuhus i den norra delen av området, intill Söderleden.

 

– Det känns riktigt bra att nu starta det praktiska arbetet med att utveckla Sisjön till att bli en attraktiv mötesplats med liv och rörelse också utanför kontorens och butikernas öppettider, säger Nils Rydh, vice vd Alaska Fastigheter.

 

Bauhaus var den första aktören som tecknade avtal för att etablera sig på fastigheten där golvtillverkaren Forbo Forshaga tidigare hade sin tillverkning och sitt huvudkontor. Totalt planerar Alaska Fastigheter att bygga 100.000 kvm avsedda för kontor och handel. En satsning som beräknas kosta cirka 1,5 Mdr kr, varav 75 Mkr avsätts för att bidra till utvecklingen av trafiknätet i området.

 

– Tack vare uthyrningen till Bauhaus kunde vi påbörja fastighetsutvecklingen här i Sisjön med full kraft. Strax efter avtalet med Bauhaus gjorde vi även klart med Biltema, som inom några veckor påbörjar bygget av sitt 7.300 kvm stora varuhus alldeles intill Bauhaus, säger Nils Rydh.

 

Hela Sisjön är inne i en expansiv fas. De närmaste åren planeras det för att bygga cirka 5.000 nya bostäder i närheten av Sisjön, bland annat i Kobbegården, Sisjö Terrass, Eklanda, Balltorp och i området Pedagogen Park.