21 mars 2023
tisdag, 08 december 2015 15:26

Juan Copovi-Mena blir vd på Telge

Skrivet av 
alt

                                                                                                    
Juan Copovi-Mena blir vd för Telge Bostäder och Telge Hovsjö, tillika affärsområdeschef för det nybildade affärsområdet Hus inom Telgekoncernen. Han tillträder sin nya tjänst under våren 2016, men kommer redan nu att vara med i rekryteringen av ledande befattningar inom det nya affärsområdet trots att han inte börjar förrän i vår. Juan Copovi Mena arbetar idag i Stockholms stads koncernbolag med fastighetsfrågor och var tidigare fastighetsdirektör i staden
    

– Jag har jobbat med allt ifrån trafikfastigheter till vårdfastigheter på fastighetskontoret i Stockholm. Nu är jag väldigt nyfiken på bostadsdelen. Det ska bli spännande att få vara en del av den utveckling som Södertälje och Telgekoncernen nu genomgår och jag ser en stor potential i affärsområdet Hus där de båda bolagens styrkor ska lyftas fram, säger Juan Copovi-Mena.
    

– Rekryteringen har gått bra och jag är mycket nöjd med att Juan axlar rollen som vd för Telge Bostäder och Telge Hovsjö. Jag ser fram emot att den nya vd:n kan fullfölja och utveckla Telge Bostäders huvudprocesser med ett högt tempo i moderniseringsarbetet, en ny period med nyproduktion och nya former för stadsdelsutveckling, säger Ingela Nylund-Watz, ordförande i Telge Bostäder.
    

– Juan blir en med sin erfarenhet och sina egenskaper en bra ledare för det fortsatta arbetet att göra Hovsjö till ett område som de boende är stolta över. Jag ser fram mot det fortsatta arbetet där aktiv fastighetsförvaltning och social mobilisering går hand i hand, säger Pontus Åström, ordförande i Telge Hovsjö.