4 maj 2024
torsdag, 14 januari 2016 16:40

Newsec hyr kontor av Alecta i Göteborg

Skrivet av 
alt

NCC moderniserade och sålde under 2007 Nordstaden 33:3 till Credit Suisse för 433 Mkr. För två år sedan köpte Alecta fastigheten för 600 Mkr.


Newsec Asset Management har tecknat ett hyreskontrakt avseende 1.800 kvm för flytt av kontoret inom Göteborg. De nya lokalerna finns i Nordstaden 33:3 – mer känt som Hasselbladshuset – och inflyttning sker i april. Newsec tar därmed de sista vakanta lokalerna i fastigheten, som ägs av Alecta.
    

– Vår kundbas har ökat under det senaste året och vi har gjort ett antal nyrekryteringar, vilket har lett till att vi växt ur våra befintliga lokaler. Vår flytt till Hasselbladshuset kommer att ge oss flexibla och moderna lokaler, säger Mattias Johansson, vd för Newsec Asset Management AB.
    

Hasselbladshuset, som har en yta om totalt 14.700 kvm och är beläget på Östra Hamngatan 3/Sankt Eriks Torg 5 i Göteborg, ägs sedan 2014 av Alecta. Under 2008 genomförde en ombyggnation och modernisering av fastigheten, som idag är miljöklassad enligt Green Building.
    

Bland övriga hyresgäster i Hasselbladshuset återfinns Setterwalls Advokatbyrå, MQ, Nordic Wellness Göteborg samt restaurangen Swedish Taste.