4 maj 2024
fredag, 29 januari 2016 20:38

Byggstart för Icon Växjö

Skrivet av 
alt

Icon Växjö uppförs runt den gamla ishallen i Växjö.

 

I fredags byggstartades Smålands nya landmärke – Icon Växjö – omfattade 37.000 kvm fördelat på 20 våningar. Byggnaden, som uppförs i Arenastaden i Växjö, har ritats av Semrén & Månsson och ska inrymma hotell med 240 bäddar, kafé, restaurang, skybar, pool med relax- och spaavdelning, gym, bowlingarena, 226 bostäder, 5.000 kvm kontor samt gymnasieskola för 500 elever.

 

Bakom satsningen står investeringsfonden Alpha Property Partners med Anders Öman i spetsen. Öman är bland annat grundare av Ömangruppen, som har fått uppdraget att på totalentreprenad ansvara för projektering och utförande av de tekniska installationerna i byggnaden. Han är också grundare av bostadsbyggaren Anders Kärnhem AB samt vd och störste ägare i ishockeylaget Växjö Lakers.

 

Icon Växjö uppförs runt den gamla ishallen i Växjö som ett stort L. Dess yttre kommer präglas av den 20 våningar höga delen och de ränder som sveper runt fastighetens fasader och skapar liv.

 

– Det har varit en härlig utmaning att skapa en fastighet som tillför nya funktioner till området samtidigt som den blir en symbol för framtidstron i Växjö, säger den ansvarige arkitekten Magnus Månsson.