27 april 2024
fredag, 05 februari 2016 20:41

Diös rekryterar retailchef

Skrivet av 
alt

                                                                                                                     

I mars tillträder Gabriel Larsson (bilden) den nyinrättade tjänsten som retailchef. Han har närmast varit regionchef inom NRF Fastigheter (Cornerstone).

 

– Detaljhandeln är en av Sveriges största näringsgrenar och utgör en väsentlig del i stadsutvecklingen och därmed i vår affärsidé. Med spetskompetens på området, kan vi fortsätta utvecklingen av våra köpcentrum mot en alltmer upplevelsebaserad och livsstilsinriktad shopping, säger Knut Rost, vd för Diös Fastigheter.

 

Gabriel Larsson har en gedigen bakgrund inom detaljhandeln och är väl insatt i de utmaningar som organisering, utveckling och drift av retailverksamhet innebär. Han har också betydelsefull kunskap om de möjligheter och utmaningar som kommer av att bedriva retailverksamhet i norra Sverige. Gabriel kommer att vara placerad på Diös affärsområdeskontor i Gävle.

 

– Diös uttalade ambition att ta en aktiv roll i stadsutvecklingen var det som lockade mig att anta utmaningen. Genom att utforma galleriorna och utveckla sortimentet på ett sätt som tillmötesgår kundernas krav på service, tillgänglighet och upplevelsebaserad shopping, kan vi skapa naturliga mötesplatser och effektiva flöden av återkommande besökare. Det genererar ökad lönsamhet samtidigt som det bidrar till en mer levande stad. Jag ser fram emot att få lära känna affärsområdenas marknadspotential och inte minst hyresgästernas och kundernas behov, säger Gabriel Larsson.