28 april 2024
måndag, 08 februari 2016 14:54

Peab gör nedskrivning om 800 Mkr

Skrivet av 
alt
Jesper Göransson, vd Peab.


Under tiden efter det att Unibail Rodamcos köpcentrum Mall of Scandinavia i Solna invigdes den 12 november ifjol har entreprenören Peab gått igenom projektet varefter det har skrivits ner med 800 Mkr. Nedskrivningen kommer att belasta Peabs affärsområde Bygg i fjärde kvartalet 2015.
    

– Projektet har varit extremt utmanande ifrån det att kontraktet tecknades i slutet av 2011. Entreprenadkontraktets utformning, stora förändringar av projektet tillsammans med en bristfällig dialog med vår beställare har lett till väsentliga fördyringar. Nedskrivningen som görs är utifrån redovisningsregler och har inget med våra pågående diskussioner med beställaren att göra. Vår finansiella position är stark även efter nedskrivningen och verksamheten i övrigt genererar stabila resultat, säger Jesper Göransson, vd Peab.    
    

Den underliggande verksamheten i Peab genererar stabila resultat. Samtidigt har den finansiella positionen stärkts markant under senare år, detta trots att projektet Mall of Scandinavia har belastat såväl nettoskuld som likviditet. Nedskrivningen av projektet är inte likviditetspåverkande och utifrån detta kommer inte styrelsens beslut om förslag till utdelning för verksamhetsåret 2015 att påverkas av nedskrivningen. Rapport för helåret 2015 lämnas den 16 februari.