28 april 2024
torsdag, 11 februari 2016 12:29

Wihlborgs förnyar i centrala Lund

Skrivet av 
alt

Den tidigare Postterminalen i centrala Lund ersätts med en ny byggnad om 11.000 kvm med samma namn.


Wihlborgs startar nybygget av en kontorsfastighet, Postterminalen, som blir det första mer omfattande tillskottet av moderna kontorslokaler för den privata marknaden i Lunds centrum på många år. Fastigheten ligger granne med kommunens nya kontorshus Kristallen vid järnvägsstationen och kommer att rymma omkring 600 arbetsplatser. Peab har fått uppdraget att färdigställa huset, som även ska innehålla butikslokaler och garage, för en kontraktssumma om 234 Mkr. beräknas stå färdig för inflyttning våren 2018
    

– Under de senaste åren har det varit en stor efterfrågan på moderna kontorslokaler i centrala Lund. Postterminalens kontor kommer möta denna efterfrågan och erbjuda moderna, ljusa lokaler i anslutning till Lunds centralstation, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter AB.
    

Postterminalen kommer att präglas av en tydlig miljöprofil. Fastigheten får en egen solcellsanläggning på taket och kommer att få högsta miljöklassning och certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. Det centrala läget vid stationen gör dessutom att medarbetarna kan resa miljösmart till och från jobbet.