3 maj 2024
fredag, 12 februari 2016 11:54

NCC bygger ut Tornby handel

Skrivet av 
alt

NCC:s första etapp av Tornby Handelsgårdar stod klar 2012. Foto: Oskar Lurén


Den nya modekedjan CLUB XPRS och välkända ÖoB ska hyra 2.000 kvm respektive 2.400 kvm när NCC lägger till fem butikslokaler om totalt 10.000 kvm i Tornby Handelsgårdar i Linköping. Butikerna öppnar under hösten 2016.  
    

– Vi väljer att lansera en av våra fyra första butiker i Sverige i Tornby Handelsgårdar. Vi bedömer att det är ett av Sveriges bästa handelsområden, tack vare det stora upptagningsområdet i Östergötland och synliga läget vid E4 där många passerar, säger Victor Appelqvist, vd CLUB XPRS.
    

– Mixen av butiker och de goda grannar som redan finns här, till exempel XXL, Elgiganten och Bauhaus, men också läget gör att vi väljer att flytta vårt varuhus i Mörtlösa hit, säger Josef Sommarkrans, etableringschef på Runsvengruppen som äger ÖoB.
    

– Tornby Handelsgårdar är Sveriges nästa största handelsområde. Nu återstår tre lokaler på sammanlagt 5.000 kvm att hyra, så redan innan vi har börjat bygga har vi hyrt ut närmare 50 procent. Det visar att området är eftertraktat, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef på NCC Property Development.
    

Tornby Handelsgårdar uppförs med höga ambitioner att minimera miljöpåverkan och ambitionen är att den kommer miljöklassas för nivå ”Very Good” enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM. Det ger lägre energikostnader, stärker varumärket och medarbetarna mår bra på sin arbetsplats.