30 april 2024
söndag, 28 februari 2016 18:19

Succession i Einar Mattssons styrelse

Skrivet av 
alt

                                                                                                                     

Ägarrådet i koncernen Einar Mattsson ska vid 2016 års bolagsstämma i maj utse två nya ledamöter till koncernstyrelsen: Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden (bilden t v) och Leif Johansson (bilden t h), Industrial Advisor på Ratos. Övriga ledamöter i styrelsen kommer vara ordförande Arne Karlsson samt Anders Ränk, Kristina Ränk och Stefan Ränk.

 

– Vi ser fram emot att få arbeta tillsammans med Biljana och Leif i styrelsen. Deras breda erfarenhet av fastighetsbranschen och andra styrelseuppdrag innebär att vi även fortsatt har en hög fastighetskompetens och en strategisk spets i styrelsen. Det är också personer som vi vet kommer bidra till våra ambitioner som en långsiktig aktör, säger Anders Ränk, styrelseledamot och ordförande i ägarrådet.

 

Vid kommande stämma lämnar Marianne Ränk, Ristjan Ränk, Lennart Bernhardtson och Henrik Didner styrelsen. Marianne och Ristjan Ränk avslutar därmed ett livslångt professionellt engagemang i Einar Mattsson-gruppens verksamheter. Vid årsskiftet slutfördes och formaliserades en succession som innebär att ägandet av Einar Mattsson-gruppen nu i sin helhet gått över till tredje generationens familjeföretagare – Anders, Kristina och Stefan Ränk.