18 maj 2024
torsdag, 03 mars 2016 20:21

Atrium Ljungberg satsar på bostäder i Uppsala

Skrivet av 
alt

Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg, till vänster flankerad av kommunalrådet Erik Pelling (S), och till höger Johan Edlund, vd TL Bygg.

 

Atrium Ljungberg inleder en satsning på att bygga bostäder. Satsningen inleds med ett projekt om av 62 hyreslägenheter i Gränbystaden, Uppsala, där bolaget totalt planerar 450 lägenheter inom en fyraårsperiod. Satsningen fortsätter sedan genom att flera av bolagets områden kompletteras med hyres- och bostadsrätter. Exempelvis planeras för upp emot 1.000 nya lägenheter i Sickla, Nacka. Sedan tidigare äger och förvaltar Atrium Ljungberg närmare 700 bostäder i Ärvinge i Kista och i stadskvarteret Mobilia i Malmö.

 

De första 62 lägenheterna i Uppsala beräknas stå klara för inflyttning hösten 2017. Det finns planer för ytterligare 130 hyresrätter i Gränby Entré med byggstart 2017 och för cirka 250 bostadsrätter med planerad byggstart 2019. Atrium Ljungbergs helägda dotterbolag TL Bygg är generalentreprenör för bostadsbyggandet i Gränby Entré. 

 

Bostadssatsning en betydelsefull del i Atrium Ljungbergs vision om att bygga levande stadsmiljöer och skapa framtidens stadsdelar. 

 

– I det nya Sverige som växer fram ser vi en enorm efterfrågan på bostäder och attraktiva mötesplatser. Vår vision är att skapa stadsmiljöer som lever dygnet runt och där arbete, kultur, service och handel går hand i hand. Bostäder är en självklar del för att skapa den helheten, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

 

Atrium Ljungbergs nuvarande projektportfölj har en jämn fördelning mellan bostäder, handelsfastigheter och kontorsfastigheter.