19 april 2024
fredag, 15 april 2016 10:24

Riksbyggen investerar i Trelleborg

Skrivet av 
alt

Innerstaden 4:34 i centrala Trelleborg ingår i Riksbyggens senaste förvärv. Bild: Catella


Riksbyggen köper två fastigheter i Trelleborg av Brogripen med sammanlagt 203 hyresrätter. Affären är Riksbyggens första förvärv av hyresrätter i Trelleborg och är ett led i en strategi att utöka fastighetsbeståndet, både genom förvärv och genom nyproduktion. Sedan tidigare förvaltar Riksbyggen sammanlagt cirka 1.400 bostadsrätter i Trelleborg och förvärvet av hyreshusen innebär att Riksbyggen kommer att utöka antalet anställda på orten.
    

De fastigheter som Riksbyggen köper är Hälleflundran 2 med 64 lägenheter i sex huskroppar cirka 2 km väster om stadskärnan samt Innerstaden 4:34 med 139 lägenheter varav 36 lägenheter i ett äldreboende i nära anslutning till Trelleborgs nyöppnade tågstation.
    

– Trelleborg har haft en stabil befolkningstillväxt under de senaste tio åren och med förbättrade kommunikationer, bland annat genom den nya tågförbindelsen till Malmö, ser den framtida utvecklingen mycket positiv ut för staden, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.
    

Ifjol mer än fördubblade Riksbyggen sin produktion av bostäder, både bostadsrätter och hyresrätter, och totalt ligger just nu cirka 1.500 nya hyresrätter i pipeline. Flera Riksbyggens kommande projekt finns i Skåne, bland annat fastigheten Triangeln 3 i Helsingborg där det planeras 600 bostäder, framförallt som hyresrätter.
    

I början av innevarande år ingick Riksbyggen även ett samarbete med Veidekke och förvärvade tre projekt för uppförande av totalt cirka 290 hyresrätter i Malmö.
    

Sammanlagt förvaltar Riksbyggen nästan 100.000 hyresrätter runt om i Sverige. Dessutom förvaltar Riksbyggen cirka 175.000 bostadsrätter i 2.755 bostadsrättsföreningar.