4 maj 2024
onsdag, 11 maj 2016 18:46

HSB planerar 200 bostäder vid Pampas

Skrivet av 
alt

HSB planerar totalt 1.400 bostäder i området kring Pampas Marina och Ekelundsområdet i Solna. Exploateringen startar i Pampas med 200 bostäder. Bild: Haxpett

 

HSB Bostad har köpt fastigheten Huvudsta 4:28 i Solna av Pampas Fastighets AB. Fastigheten ligger i direkt anslutning till Pampas Marina i Solna. Här planerar HSB att bygga 200 lägenheter i marin miljö vid Ulvsundasjön och Karlbergskanalens inlopp.

 

Den förvärvade fastigheten har ett mycket centralt läge och närheten till Kungsholmen och Norrmalm är direkt, promenadavståndet är bara några minuter. En ny uppgång från tunnelbanan, station Västra Skogen, planeras i anslutning till området.

 

Den befintliga restaurangen, båthamnen, kajen och promenadstråket kommer att bevaras, men rustas upp i samverkan med Pampas Marina. Varvsverksamheten kommer att omlokaliseras innan inflyttningen i de nya bostäderna påbörjas. Området kring Marinan knyts ihop med Ekelundsområdet där HSB planerar för ett helt nytt bostadsområde. Totalt planerar HSB här för 1.400 nya lägenheter där de första projektet i exploateringen blir bostäderna vid Pampas Marina.

 

– Förhoppningen är att vi i samverkan med Solna Stad ska kunna arbeta fram en detaljplan som möjliggör en säljstart 2019. Platsen är mycket attraktiv för HSBs medlemmar och utvecklingen av nya bostäder i kombination med upprustningen av Marinans område kommer att innebära ett lyft för området. Vi är i startfasen av att utveckla Pampas och Ekelund till ett riktigt fint bostadsområde, säger Stig Ahlén, vice vd/affärsutvecklingschef HSB Bostad