3 maj 2024
onsdag, 18 maj 2016 19:53

White: Alltmer internationellt känd

Skrivet av 
alt
Från vänster Monica von Schmalensee, vd White, Olle Zetterberg, vd Stockholm Business Region, Ulla Bergström, kontorschef White Stockholm. Olle Zetterberg, framhöll, bland annat med erfarenhet som mångårig gatu- och fastighetsdirektör i Stockholm, att många av Stockholms framgångar inom stadsutveckling har skett tack vare White.

 

alt

– Vi växer bokstavligen så det knakar. Nu är vi snart 900 personer på Whites 16 kontor och vi fortsätter vinna prestigefyllda uppdrag och branschpriser både här hemma och internationellt, säger Monica von Schmalensee.

 

alt

Kontoret i Stockholm har växt med många nya kompetenser inom till exempel omvärldsanalys och miljöteknik, framhåller Ulla Bergström.

 

alt

Mottot The Global Goals är viktigt för White. Den 25 september 2015 har 193 världsledare förbundit sig till 17 globala mål för att uppnå tre extraordinära saker från nu och år 2030. Få slut på extrem fattigdom. Bekämpa ojämställdhet och orättvisa. Åtgärda klimatförändringen. De globala målen för hållbar utveckling kan leda mot lösningen på problemen. I alla länder. För alla människor.

 

alt

Marcus Svensson, vd ByggVesta Development AB, missar sällan Whites årliga event.

 

alt

Över 600 personer kom till Whites event i år.

 

 

För tolfte gången i rad hade White under onsdagen sitt årliga event på sitt vackra kontor i Norra Hammarbyhamnen. Nytt i år var visningen av bikuporna då besökarna kunde låna bidräkter. Sedan, före det stora minglet, var det två seminarier, dels ett seminarium om Globala mål och Whotes Agenda 2030 med fokus på Hållbara städer och samhällen, dels ett seminarium om bostadsbrist, stadsbyggnad och urbana ekosystem.

 

Nu växer White starkt med internationella framgångar. Monica von Schmalensee, vd White säger:

– Vi växer bokstavligen så det knakar. Nu är vi snart 900 personer som fortsätter vinna prestigefyllda uppdrag och branschpriser både här hemma och internationellt. White är idag Europas tredje största arkitektföretag med 16 kontor i Sverige, Danmark, Norge och England. Bolaget ägs av många medarbetare och har 509 aktieägare varav 116 partners.

 

Hon fortsätter:

– White är en värdeskapande champion. Att tävla är och förblir en vinnande strategi. I en hårdnande global konkurrens har White vunnit mer än var tredje tävling eller parallellt uppdrag.


White stor aktör på arkitekturbiennalen i Venedig

Nu närmast deltar White stort på årets arkitekturbiennal i Venedig som öppnar den 28 maj. White kommer leda många av samtalen i Venedig.

 

– Arkitekturen kan göra stor skillnad i frågor som rör jämställdhet, integration och rättvisa. Vi är stolta att leda dessa viktiga diskussioner på Biennalen, betonar Monica von Schmalensee.

 

Urban equity” och stadsomvandlingen av Kiruna står i centrum för Whites deltagande på årets arkitekturbiennal i Venedig som öppnar den 28 maj.

 

– Arkitekturen kan göra stor skillnad i frågor som rör jämställdhet, integration och rättvisa. Vi är stolta att leda dessa viktiga diskussioner på Biennalen, framhåller Monica von Schmalensee.

 

White representeras av tio projekt på utställningen i Venedig. De tio projekten är Johanneberg Science Park (Göteborg), Bråtejordets skola (Norge), Strålbehandlingsbyggnad vid Skånes universitetssjukhus (Lund), Väven (Umeå), Tele2 Arena (Stockholm), Messingen (Upplands Väsby), naturum Kosterhavet (Sydkoster), Chameleon Cabin, naturum Vattenriket (Kristianstad) och Hasle Harbour Bath (Bornholm).

 

Utöver detta har White på Biennlen även valts ut av en jury att representera Sverige på “INpractice – the state of committed architecture in Europe där 40 olika länder finns representerade.

 

White Stockholm är ett av Whites 16 kontor som har växt allra mest.


Ulla Bergström, kontorschef Stockholm berättar:

– Kontoret i Stockholm har växt med många nya kompetenser inom till exempel omvärldsanalys och miljöteknik. Och vår årliga träff på vårt kontor i Stockholm lockar alltid många nya människor som kan utbyta nya erfarenheter. I år kom fler än 600 på vårt event som hade titeln: White under bar himmel.