25 april 2024
tisdag, 14 juni 2016 17:23

Skanska hyr ut 3.300 kvm i Seaside

Skrivet av 
alt

Kontorsprojektet Stockholm Seaside sett från Norra Hammarbyhamnen.

 

I mars 2017 flyttar Internetstiftelsen i Sverige, IIS, sitt kontor till Skanskas projekt Stockholm Seaside vid Hammarby Kaj. Uthyrningen för kontorslokalerna omfattar cirka 2.400 kvm. Stiftelsen kommer även att hyra ytterligare cirka 900 kvm i byggnadens två nedre våningar för att skapa en mötesplats för personer och företag som bidrar till utvecklingen av internet i Sverige.

 

– IIS expanderar och växer både som verksamhet och i antal anställda. Vi är väldigt nöjda över att ha hittat lokaler som passar våra behov och över att kunna flytta till nybyggda Seaside och lokaler som är anpassade för oss redan nästa år. Det blir en nystart för oss, säger Danny Aerts, vd för IIS.

 

– Vi är väldigt glada att få välkomna ytterligare en hyresgäst till Stockholm New Creative Business Spaces. Den verksamhet som IIS bedriver är helt i linje med den vision vi har för området, att skapa en stimulerande miljö för kreativa företag och organisationer. I och med denna uthyrning är tre fjärdedelar av ytorna i Stockholm Seaside uthyrda, säger Caroline Arehult, vd på Skanska Fastigheter.