19 maj 2024
fredag, 01 juli 2016 10:55

Catella Arena byggs i Danderyd

Skrivet av 
alt

Tengbom svarar för formgivningen av Catella Arena.


På Rinkebyvägen 20 i Danderyd planeras en ny tennisanläggning om 12.000 kvm som ska bidra till att ta svensk tennis tillbaka till världstoppen. Bakom satsningen står Good to Great Tennis Academy, med Nicklas Kulti som en av grundarna, och Danderyds kommun. Arenasponsor är Catella.
    

Catella Arena kommer att bli en av de ledande tennisanläggningarna i världen, där motionärer kommer att kunna träna bredvid framtidens och dagens tennisstjärnor. 
    

– Sedan vi öppnade Good to Great Tennis Academy i början av 2011 har vi jobbat stenhårt för att få tillbaka svensk tennis i världstoppen. Med Catella Arena får vi en anläggning som ger de bästa förutsättningarna för att kunna förverkliga denna vision med såväl tennisträning och idrottsskadebehandlingar som viktiga funktioner för kost och skolgång, säger Nicklas Kulti.
    

Catella Arena, som beräknas vara klar för invigning efter sommaren 2017, blir en öppen anläggning med 7 inomhustennisbanor, 7 utomhustennisbanor, 3 padeltennisbanor inomhus, 3 padeltennisbanor utomhus, ett toppmodernt gym med idrottsskadebehandlingsrum, restaurang, skolverksamhet och 18 övernattningsrum.
    

– Med Catella Arena tar vi nästa steg i vår långsiktiga satsning på svensk tennis. Förutom att vi kan göra det möjligt för unga talanger att nå sin fulla potential så skapar tennissatsningen nya affärsmöjligheter för oss och stärker Catellas varumärke, säger Knut Pedersen, vd och koncernchef på Catella.