19 maj 2024
onsdag, 06 juli 2016 10:33

Profi och SSM utvecklar vid Brommaplan

Skrivet av 
alt

Profi och SSM bildar ett samägt bolag för att utveckla tomträtterna Bordduken 7 (bilden) och Linneduken 5 i Brommaplan.


Profi Fastigheter har under en längre tid arbetat med utvecklingen av sitt bestånd vid Brommaplan i linje med Stockholms stads översiktsplan. I samband med att arbetet övergår i en ny fas har Profi och SSM ingått avtal om att i ett gemensamägt bolag utveckla platsen med nya bostäder, service och verksamheter.
    

– Brommaplan är med sina goda kommunikationsmöjligheter och närhet till både city och grönområden, ett mycket intressant område för våra kunder. Vi ser potential till att utveckla upp emot 400 bostäder tillsammans med Profi, säger Mattias Roos, vd för SSM.
    

Samarbetet gäller tomträtterna Linneduken 5 och Bordduken 7, med en total yta om 11.000 kvm.
    

– Vi är mycket glada för att gå vidare med våra utvecklingsplaner för Brommaplan. SSM utvecklar framgångsrikt bostäder i området med sitt projekt Bromma Tracks och är därmed en optimal samarbetspartner för utvecklingen av vårt bestånd, säger Thomas Sipos, vd Profi Fastigheter.
    

Sedan tidigare samverkar Profi och SSM i projektet Turbinhallen i Nacka, där Gustaf de Lavals historiska fabriksmiljö omvandlas till modernt livsstilsboende med 205 lägenheter och servicefunktioner.