23 april 2024
fredag, 26 augusti 2016 11:01

Henriksson, ny chef för Skanska Infrastrukturutveckling

Skrivet av 
alt

                                                                                                                            
Johan Henriksson (bilden) har utsetts till Business Unit President Skanska Infrastrukturutveckling. Han börjar i sin nya roll den 1 oktober och kommer att rapportera till Mats Williamson, vice vd, Skanska AB. Johan Henriksson efterträder Steve Sams som går i pension. Han kommer att vara kvar i företaget till den 1 januari och bland annat stötta Johan under övergången.
    

Johan Henriksson är för närvarande Executive Vice President för Skanska Infrastrukturutveckling i USA och var dessförinnan Business Unit President för Skanska Latinamerika med uppdrag att stänga ner verksamheten där. Han har arbetat 20 år i företaget och bland annat varit finanschef för Skanska USA Civil, Skanska Sverige och Skanska infrastrukturutveckling.
    

– Jag är glad över att få välkomna Johan Henriksson till hans nya roll. Johan har omfattande erfarenhet från såväl bygg- som projektutveckling. Han är väl insatt i de finansiella aspekterna av infrastrukturutveckling och har lång erfarenhet av internationellt arbete, båda egenskaperna väsentliga för att expandera Skanskas arbete inom Offentlig-Privat Samverkan, säger Johan Karlström, vd och koncernchef, Skanska.