4 juni 2023
fredag, 02 september 2016 15:45

Byggstart för brf Turbinhallen i Järla sjö

Skrivet av 
alt
Första spadtaget för Turbinhallen i Järla sjö, Nacka, togs av från vänster: Thomas Sipos, vd för Profi Fastigheter, Gunilla Glantz, stadsbyggnadsdirektör i Nacka och Cathrin Bergenstråhle, kommunalråd i Nacka kommun.

 

alt

Profi och SSM vinnlägger sig om att både bevara de kulturhistoriska värdena och samtidigt erbjuda moderna bostäder för morgondagens stockholmare när Turbinhallen blir brf Turbinhallen.

 

Runt 100 personer närvarade i torsdags då det symboliska första spadtaget för brf Turbinhallen genomfördes. Vid spaden stod Cathrin Bergenstråhle, kommunalråd i Nacka kommun, och närvarade gjorde också stadsbyggnadsdirektör Gunilla Glantz, representanter från SSM och Profi Fastigheter tillsammans med många förväntansfulla köpare. 

 

Projektet Turbinhallen innefattar 205 bostadsrätter i Gustav de Lavals gamla fabrikslokaler i Järla Sjö och det är ett gemensamt projekt mellan SSM och Profi Fastigheter.

 

Samtliga lägenheter är slutsålda och de första köparna kan börja flytta in under hösten 2017.

 

– Den här fastigheten har vi ägt i sju år, och det är otroligt spännande att den nu konvertereras till bostäder. Vägen hit har varit lång, vi började tidigt planera hur vi kunde utveckla fastigheten i linje med att Nacka bygger stad, säger Thomas Sipos, vd för Profi Fastigheter.