24 september 2023
fredag, 02 september 2016 16:30

NCC bygger för 165 Mkr på Arlanda

Skrivet av 
alt

NCC:s order innebär att Arlanda får uppställningsplatser för ytterligare elva normalstora plan, exempelvis Boing 737 och Airbus 320l, eller för fem större flygplan som Boing 747 eller Airbus 330. En plats reserveras för de största planen, exempelvis Airbus 380. Bild: Tengbom

 

NCC bygger på uppdrag av Swedavia en ny ramp med uppställningsplats om drygt 100.000 kvm för tolv flygplan på Stockholm Arlanda Airport. Rampen ger flygplatsen möjlighet att möta en växande flygtrafik. Ordern är värd 165 Mkr.

 

– Flygplatsverksamheten måste ständig ligga i framkant när det gäller att möta behoven från både resenärer och flygbolag. Den nya rampen ger bättre förutsättningar för detta, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

 

NCCs arbete omfattar schakt- och beläggningsarbeten med betong med anslutningar för den luft, el och bränsle till flygplanen. Rampen kommer även förses med så kallade ramphus med personalutrymmen, skärmtak över parkeringsplatser för servicefordon och en större teknikbyggnad. Färdigställande sker etappvis under hösten/vintern nästa år.