2 april 2023
onsdag, 14 september 2016 15:01

Bällstaudde får markanvisning i Vallentuna

Skrivet av 
alt

Bällstaudde Bostadsutveckling får markanvisning för 100 bostäder i centrala Vallentuna. Illustration: Reierstam arkitektur


Vallentuna kommun tecknar avtal om markanvisning med Bällstaudde Bostadsutveckling för cirka 100 bostäder vid Gärdesvägen i Vallentuna centrum. Lägenheterna utvecklas i ett attraktivt läge strax söder om kommunens nya kulturhus och bibliotek, nära Roslagsbanan. Byggstart planeras till år 2018 och den första inflyttningen beräknas till slutet av 2019. Projektet är en viktig del i kommunens satsning på bostadsbyggande och näringslivsverksamhet.
    

– Vallentuna är unikt med vår närhet till natur och kulturmiljö. Vi växer snabbt och är en mycket attraktiv plats för boende och investeringar. Med en förlängning av Roslagsbanan till city och Arlanda finns alla möjligheter, säger Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna.
    

Bällstaudde Bostadsutveckling har producerat det vinnande förslaget för Gärdesvägen i samarbete med Reierstam Arkitektur. Bällstaudde Bostadsutveckling ägs av Bällstaudde Fastigheter AB och Landsort Care 4 AB, ett bolag som huvudsakligen är inriktat på LSS-, vård- och omsorgsfastigheter samt bostäder.
    

– Gärdesvägen är ett riktigt intressant projekt med bra läge och relativt snabb byggstart. Vårt vinnande förslag blir en västlig entré till stadskärnan och en modern bebyggelse som knyter an till den historiska miljön runt kyrkan och passar Vallentunas småstadskänsla, säger Jörgen Olofsson, projektansvarig på Bällstaudde Bostadsutveckling.