1 december 2023
torsdag, 15 september 2016 14:13

Skandrenting i affär med Mycronic i Täby

Skrivet av 
alt

Mycronics huvudkontor på Nytorpsvägen i Täby.


Skandrenting har köpt elektronikföretaget Mycronics huvudkontor i Täby och i samband med affären tecknat ett långt hyresavtal för fastigheten, som omfattar cirka 22.000 kvm och bland annat innefattar en huvudbyggnad om cirka 15.000 kvm BTA med kontor, R&D, lager och produktion. Fastigheten ligger i området kring Täby galopp som är en av de mest expansiva platserna i Stockholmsregionen.
    

– Vi är glada och stolta att få inleda ett långt samarbete med Mycronic. Vår uppfattning är att Mycronic är en mycket attraktiv samarbetspartner och fastigheten ligger i kanske ett av Stockholms mest intressanta områden, säger Johannes Nyberg, vd för Skandrenting.

 

Mycronic, noterat på Midcap med ett börsvärde om cirka 10 Mdr kr, har haft en väldigt god utveckling och har kommit med flera positiva nyheter under sommaren. Bolaget har bland annat med egen kassa köpt 75 procent av aktierna i det kinesiska företaget Shenzhen Axxon Automation Co., Ltd (Axxon) för cirka 430 Mkr, fått ett större ordrar i Asien samt lanserat en maskritare vid namn FPS6100 för tillverkning av fotomasker inom multi-purpose marknaden.