1 april 2023
fredag, 16 september 2016 15:33

Fler utländska besökare till Stockholm

Skrivet av 
alt
Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholm, är glad över att Arlanda slog nytt rekord med 2,35 miljoner passagerare som reste till eller från flygplatsen i juli.

 

Över 1,6 miljoner gästnätter registrerades på hotell och vandrarhem i Stockholms län under juli månad 2016. Besökare från utlandet fortsatte att öka medan antalet svenska besökare minskade.

 

Sammantaget minskade dock antalet besök till Stockholm med 3 procent jämfört med samma månad förra året. Övernattningar från besökare från våra nordiska grannländer minskade med 33 procent, men antalet gästnätter för besökare från övriga europeiska länder, ökade med 10 procent. Av de 15 största marknaderna, de marknader som ökade mest i juli var besökare från Kina med + 57 procent, UK + 20 procent, Tyskland + 19 procent, Spanien + 17 procent och USA + 14 procent.

 

Cirka 2.354.000 passagerare reste till eller från Stockholm Arlanda flygplats i juli, vilket är den högsta siffran någonsin för den månaden på landets största flygplats och en ökning med 7 procent jämfört med juli förra året.

 

– Jag är glad att Stockholm är en stark besöksdestination på den internationella marknaden. Det är också glädjande att Arlanda fortsätter att leverera en mycket positiv utveckling, vilket visar att Arlanda alltmer är ett internationellt nav och en stor flygplats. Det är bra för Stockholm som visar fortsatt tillväxt, säger Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholm.

 

– Jag är väldigt glad över att vi fortsätter att vinna mark på den kinesiska marknaden. Det är en enorm marknad som skulle kunna växa ännu mer med några strategiska insatser från vår sida, säger Thomas Andersson, vd för Visit Stockholm.

 

Han fortsätter:

– Jag är också glad över att vi lyckas bibehålla ökningen av internationella besökare, även om vi under förra året hade en stor nordisk tillströmning i juli med över 100.000 gästnätter, vilket gav en ökning med 20 procent.