19 april 2024
måndag, 03 oktober 2016 13:39

Skanska säljer till Wilfast och NRP i Mölnlycke

Skrivet av 
alt

Skanska säljer denna fastighet, specialbyggd för Exide – en av världens största tillverkare och återvinnare av blysyrabatterier.


Skanska har sålt lagerfastigheten Solsten 1:169 i Mölnlycke för 80 Mkr till ett investeringskonsortium under ledning av Wilfast och norska Ness, Risan & Partners AS (NRP). De nya ägarna tillträdde den nyligen färdigställda fastigheten den 29 september.
    

– Det är en modern logistikfastighet i Mölnlycke Företagspark, ett attraktivt läge i Göteborgsområdet med direkt anslutning till Riksväg 40, och fastigheten är anpassad till hyresgästen Exide Technologies verksamhet. Köpet passar våra investerare mycket bra med ett stabilt kassaflöde och en stark hyresgäst, säger Mattias Wilson på Wilfast.
    

Totalt omfattar fastigheten cirka 6.200 kvm lager- och kontorsyta och Exide är ensam hyresgäst.
    

– Vi är mycket glada över ytterligare en försäljning till Wilfast och NRP, vilket säkerställer en långsiktig förvaltning med Exide som stabil hyresgäst. Försäljningen bekräftar åter att marknaden uppskattar våra egenutvecklade logistikfastigheter i bra lägen, säger Jonas Karlsson, transaktionschef för Skanska Fastigheter Göteborg.