19 april 2024
onsdag, 05 oktober 2016 09:36

Kungsleden hyr ut till glassfabrik

Skrivet av 
alt

Kungsleden bygger glassfabrik på fastigheten Högsbo 29:2 i Göteborg.


Kungsleden har tecknat avtal med Lejonet & Björnen om en ny glassfabrik omfattande 2.000 kvm på fastigheten Högsbo 29:2 i Göteborg. Fabriken, som även ska innehålla showroom och kontor, kommer att byggas av Serneke för 32 Mkr. Lejonet & Björnen flyttar in i den nya fabriken i slutet av nästa år och ska hyra den av Kungsleden enligt ett 20-årigt hyresavtal.
    

Högsbo 29:2 ligger i Kungsledens Högsbokluster i södra Göteborg där företaget äger 18 kontors-, industri- och lagerfastigheter om totalt 107.000 kvm. Högsbo är tillsammans med Sisjön ett av regionens främsta områden för industri, kontor och handel med ett strategiskt läge nära E6 och Dag Hammarskjöldsleden samt goda kommunikationer till centrala Göteborg. Området står inför en spännande omvandling från industriområde till blandstad.
    

– Vi ser fram emot att kunna välkomna ett starkt och välrenommerat företag med tydlig förankring i Göteborg till vårt kluster i Högsbo. Etableringen är ytterligare ett bevis på att området är eftertraktat och på att Kungsleden är en attraktiv samarbetspartner till bolag i tillväxt, säger Patrick Bernvid, marknadsområdeschef på Kungsleden.