25 april 2024
måndag, 10 oktober 2016 15:31

Studenter utformar hållbara kontor åt Skandia

Skrivet av 
alt

Skandia Fastigheter utvecklar hållbara kontor, bland annat i Masthusen kv 6 i Malmö. Visionsbild: Kanozi Arkitekter


I dagarna lanseras den internationella tävlingen Sustainergies Cup, som ger studenter möjlighet att lösa verkliga utmaningar inom hållbarhet. I årets upplaga är Skandia Fastigheter ett av tre medverkande företag, och söker nu innovationer på temat ”företagets roll i samhället”. De tre starkaste bidragen får dela på vinstsumman 75.000 kr.
    

– Som ett av Sveriges största fastighetsbolag har vi på Skandia Fastigheter både möjlighet och skyldighet att vara en förebild och drivkraft i utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle. En av våra viktigaste uppgifter är att flytta fokus från det traditionella ”producera-äga-använda-slänga” till ett mer cirkulärt synsätt, där material och produkter kan användas längre, av fler eller i nya sammanhang, säger Helena Lundborg, hållbarhetschef på Skandia Fastigheter.
    

Skandia Fastigheter ser en stor potential i Sustainergies Cup, där studenterna som ska forma morgondagens fastigheter, redan nu får bidra med nya, kreativa infallsvinklar.

 

– Tillsammans med dem ska vi hitta idéer som inte bara vi, utan hela samhället tjänar på, fortsätter Helena Lundborg.
    

Det är sjunde året i rad som tävlingen arrangeras av den ideella föreningen Sustainergies. Förutom Skandia Fastigheter medverkar Energimyndigheten och Atlas Copco, som även de vill involvera morgondagens stjärnor i sina innovationsprocesser.