19 maj 2024
fredag, 14 oktober 2016 16:04

NCC byggstartar skolor i Nacka

Skrivet av 
alt

Utskogens förskola färdigställs under hösten 2017.


alt

Myrsjöskolan är klar till årsskiftet 2018/2019. Illustrationer: Scharc arkitektur AB


NCC och Nacka kommun inledde ett strategiskt partneringsamarbete i juli 2015 som omfattar att utveckla skolor, förskolor och idrottshallar i kommunen Nu är det dags för produktionsstart för en grundskola och en förskola för vilka NCCs ordervärde uppgår till sammanlagt 220 Mkr.
    

Den grundskola som ska uppföras är Nya Myrsjöskolan med plats för 575 elever i årskurs F-6. Skolan byggs i två våningar och får sex avdelningar med fyra lärosalar och grupprum i varje del. Byggnaden rymmer även matsal och mottagningskök samt salar för slöjd, bild och musik. Nuvarande Myrsköskolan rivs när den nya står klar, därefter görs skolgården i ordning där den äldre skolan står idag.
    

Dessutom byggstartas Utskogens förskola, också den i två plan där en del av övre planet blir en terrass med lekyta och utsikt över Skurusundet. Halva terrassen får ett glastak så att den kan användas i alla väder. Förskolan, som ska certifieras enligt Miljöbyggnad Guld, får plats för 160 barn och rymmer även ett tillagningskök.
    

– På NCC har vi lång och gedigen erfarenhet av att bygga innovativa och hållbara skolbyggnader. Ambitionen är att skapa bra miljöer för barn och personal genom att arbeta tätt tillsammans med Nacka kommun och strategiskt valda konsulter och underentreprenörer, säger Ulrika Nyström, affärschef på NCC.