18 april 2024
fredag, 14 oktober 2016 17:07

NCC bygger för 865 Mkr i Köpenhamn

Skrivet av 
alt

Skiss av Novozymes Innovation Campus i Lyngby, Köpenhamn.

 

Inom kort påbörjar NCC bygget av ett center för bioteknikforskning och affärsutveckling åt läkemedelsföretaget Novozymes. Campuset uppförs vid Danmarks Tekniske Universitet (DTU), i Lyngby-Taarbæk kommun norr om Köpenhamn. Den första omfattar etappen 40.200 kvm och ordern är värd cirka 865 Mkr.

 

– Vi från NCC är mycket glada över att vi får vara med och stödja Novozymes vision, med ett nytt och spännande innovationsbygge. Den fysiska miljön är mycket avgörande för människans möjligheter att utvecklas kreativt, säger Palle Bjerre Rasmussen, chef för NCC Building i Danmark.

 

Visionen är att bidra till nytänkande vad gäller framtidens arbetsplats och bygga ett modernt campus som smälter in i omgivningarna med en kreativ arbetsmiljö. De fyra byggnaderna kommer att vara mellan två och tre våningar höga och binds ihop med gångar för att säkra ett tvärvetenskapligt samarbete. Byggnaderna ska samtidigt präglas av stora glas- och fönsterpartier, för att säkerställa optimala ljusförhållanden och ge en inspirerande utsikt över grönområdena. Slutligen byggs även ett parkeringshus på 10.000 kvm.  
    

NCC är totalentreprenör där Vilhelm Lauritsen är projektarkitekt, GHB är landskapsarkitekt och Ramböll är huvudrådgivare. Bygget förväntas vara slutfört i slutet av 2018.