19 april 2024
tisdag, 18 oktober 2016 11:39

Newsec rådgivare i stor vindkraftstransaktion

Skrivet av 
alt

2009 färdigställde OX2 Bliekevare vindkraftpark i Dorotea kommun.


alt

Omid Ashrafi, Chef för Infrastruktur och Energi på Newsec


Newsec har agerat exklusiv transaktionsrådgivare till OX2 i försäljningen av Lehtirova vindkraftspark om 148 MW, belägen mellan Gällivare och Pajala kommuner i Norrbottens län. Lehtirova kommer att bli en av Sveriges största vindkraftsparker med 41 vindkraftverk.
    

OX2 säljer vindkraftsparken till Aquila Capital och transaktionen inkluderar nyckelfärdig leverans av vindkraftsparken samt tekniska och kommersiella förvaltningstjänster för drift av parken. Investeringen baseras på ett tioårigt avtal med Google för köp av producerad el från vindkraftsparken. Projektet börjar i dagarna och vindkraftverken förväntas vara i drift i slutet på 2018 med en förväntad genomsnittsproduktion om 490 GWh per år. Detta gör vindparken till en av de största i Norden.
    

– Lehtirova är Newsecs 27:e transaktion som transaktionsrådgivare inom infrastruktur och energi på den nordiska marknaden. Vi är mycket glada att fortsätta vårt arbete med OX2 och de andra parterna. Denna affär följer en intressant trend med allt större nordiska vindkraftstransaktioner som struktureras för att erbjuda rätt riskavkastningsprofil, säger Omid Ashrafi, Chef för Infrastruktur och Energi på Newsec.