25 april 2024
tisdag, 25 oktober 2016 17:26

Savolainen tillbaka i NCCs koncernledning

Skrivet av 
alt

                                                                                                                                         

Harri Savolainen (bilden) utses till Head of Operational Support för NCC, en ny funktion som ska omfatta IT- och ledningssystem, FoU samt inköp. Syftet är att sammanföra områden som är viktiga för att stödja affärsverksamheten, särskilt inom digitalisering. Harri Savolainen tillträder sin nya tjänst vid årsskiftet och kommer även att ingå i koncernledningen.

 

Harri Savolainen, som började på NCC år 2001, är för närvarande chef för NCC Building Finland. Före omorganisationen av NCC till olika nordiska affärsområden var Harri Savolainen affärsområdeschef för NCC Construction Finland och ingick i NCC:s koncernledning under tre år.

 

– Jag är mycket glad över att återigen få välkomna Harri Savolainen i koncernledningen. Han har djupgående kunskaper om och en stor förståelse för de olika verksamheterna i NCC, vilket har stor betydelse när han nu tillträder tjänsten som chef för Operational Support, säger Peter Wågström, koncernchef för NCC.

 

Peter Gjörup stannar kvar på sin nuvarande tjänst som inköpschef och rapporterar till Harri Savolainen, men kommer till följd av den nya organisationsstrukturen att lämna koncernledningen.