16 april 2024
torsdag, 27 oktober 2016 11:19

Stenkil och Kjellin i nya roller på Vasakronan

Skrivet av 
alt

                                                                                                                                
Anna Stenkil (bilden t v), som idag är chef för Vasakronans affärsområde kontor i Malmö, blir bolagets nya regionchef i Öresund. Nuvarande regionchef Anders Kjellin (t h) får en ny roll som fastighetsutvecklare för Öresundsregionen.
    

Anna Stenkil har arbetat fem år som affärsområdeschef i regionen och har en gedigen erfarenhet av marknaden i Öresund. Innan hon kom till Vasakronan arbetade hon som förvaltningschef på Wihlborgs.
    

– Anna har gjort en fantastisk insats i sin nuvarande roll och hon kommer att vara en stor tillgång i vår ledningsgrupp och i den fortsatta utvecklingen av vår verksamhet i Öresund, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan.
    

Vasakronan har en omfattande projektvolym och flera stora projekt på gång i Malmö. Anders Kjellin som idag är regionchef kommer därför att få en ny roll med ansvar för fastighetsutvecklingen i Öresund. Uppgiften är att säkra den planerade projektportföljen men även hitta fler projekt- och utvecklingsmöjligheter.
    

– Med vår kompetens och storlek ser vi en klar potential att göra mer på projektsidan. Anders brinner för den uppgiften och det finns redan idag en hel del konkreta affärer att ta tag i, säger Fredrik Wirdenius.