19 maj 2024
fredag, 28 oktober 2016 19:31

Skanska och Carlyle investerar 1,2 Mdr i Nacka

Skrivet av 
alt

The View innefattar totalt 268 borättslägenheter. Bild: BSK Arkitekter

 

Skanska investerar tillsammans med sin joint venture-partner Carlyle totalt cirka 1,2 Mdr kr i flerbostadshuset The View i Nacka Strand, Stockholm. Skanskas andel av investeringen på 50 procent, motsvarande cirka 600 Mkr, kommer bokföras av Skanska Bostadsutveckling i det fjärde kvartalet 2016. Byggkontraktet är värt 580 Mkr och inkluderas i orderingången för Skanska Sverige i samma kvartal.

 

The View är ett kontorshus, beläget intill vattnet vid Nacka Strand, som konverteras till bostadshus. Skanskas uppdrag omfattar ombyggnation av och påbyggnad på det befintliga huset. Totalyta (BTA) inklusive garage är drygt 44.500 kvadratmeter, vilket gör detta till ett av de största konverteringsprojekten i Stockholm.

 

Flerbostadshuset blir 12 våningar högt med 268 bostadsrättslägenheter, garageplatser samt lokaler för uthyrning. Merparten av lägenheterna, 236 st, har havsutsikt med balkong eller terrass. Vidare innefattar projektet 30 lägenheter med takterrasser och tio Townhouses i etage med egen ingång och uteplats.

 

The View byggs med fokus på hållbarhet genom att bevara husets befintliga kvaliteter som bland annat stomme, trapphus och fasader. Byggnadsarbetet inleds omgående och avsikten är att The View ska stå färdigt för inflyttning etappvis från sommaren 2018 till hösten 2019.