20 april 2024
måndag, 31 oktober 2016 11:39

Skandia bygger 450 bostäder i Sundbyberg

Skrivet av 
alt

I det område som tidigare var Max Sieverts kabelverk ska Skandia utveckla en stadsdel med bostäder, kontor och servece.


Skandia Fastigheter omvandlar sitt kontorsområde i Sundbyberg till en blandad stadsdel där kontorshus blandas med bostäder, restauranger, service och butiker. Nu påbörjas förberedande arbeten och under 2017 tas det första spadtaget för nya Fabriksparken i det område som tidigare var Max Sieverts kabelverk.
    

Den första etappen består av 150 bostadsrätter med försäljningsstart i september 2017 och inflyttning från hösten 2018. När Fabriksparken står helt klar år 2021 kommer den att erbjuda 450 nya lägenheter där närheten till den intilliggande Marabouparken gör sig påmind med gröna miljöer, och fasader i tegel på nya och äldre hus knyter an till stadens historia.
    

– I Fabriksparken tar vi tidigt greppet kring de viktiga hållbarhetsfrågorna och alla hus kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad, säger Markus Pfister, fastighetschef Skandia Fastigheter.
    

För ett socialt hållbart liv mitt i stad och park planeras ett torg, fik med uteserveringar och små butiker längs det stråk som går genom området från Vasagatan till Annedal via Marabouparken.