2 april 2023
torsdag, 03 november 2016 13:14

Tristans EPISO 4 köper för 609 Mkr i Oslo

Skrivet av 
alt

Telegrafbygningen, ritad av Arnstein Arneberg och Magnus Poulsson, och uppförd 1916-24 på Kongens gate 21 i Oslo.


Den opportunistiska fonden EPISO 4, med Tristan Capital Partners som rådgivare, köper Telegrafbygningen om 25.000 kvm i centrala Oslo från Telenor Group för 557 MNOK (cirka 609 Mkr). Medinvesterare är familjerna Malling och Vedal, vilka kommer att ansvara för renovering respektive uthyrning av fastigheten, som omfattar ett helt kvarter i området Kvadraturen nära parlamentsbyggnaden i Oslo.
    

– Förvärvet innebär att vi har fått en möjlighet at leverera kontorsytor av högsta kvalitet i ett av de mest eftertraktade delarna av Oslo. Vi är mycket medvetna om dess arkitektoniska och historiska betydelse och kommer att arbeta nära respeketive myndigheter för att säkra att moderniseringen tar hänsyn till fastighetens integritet, säger Daniel Harris, Managing Director för Tristan Capital Partners verksamheter i Norden och Centraleurpopa.
    

Kongens Gate 21 formgavs i nybarockstil av arkitekterna Magnus Poulsson och Arnstein Arneberg, som också ritade stadshuset i Oslo. Invändigt har den marmortrappor och i vestibulen en al frescomålning av konstnären Alf Rolfsen. Byggnaden invigdes 1924 och var då Norges största kontorsbyggnad.
    

Norges telegrafverk/Telenor har suttit i fastigheten sedan den uppfördes och ska framledes hyra 2.100 kvm för telekommunikationsinstallationer. Resterande del av byggnaden är i dagsläget vakant.
    

Köprådgivare till EPISO var Malling & Co, medan Helaba är långivare.