2 april 2023
måndag, 07 november 2016 12:23

Lansa köper 720 lägenheter från Slättö

Skrivet av 
alt

I Lansas förvärv från Slättö ingår bland annat projektet Kumminen i Örebros nya stadsdel Södra Ladugårdsängen. Kumminen innehåller 187 hyresrätter med moderna, effektiva planlösningar, fördelat på totalt fem huskroppar.

 

alt

Claes Malmkvist, vd för Lansa.


Lansa Fastigheter AB, ägt av bolag inom Länsfösäkringsgruppen, har gjort sitt första förvärv som omfattar sju nyproducerade bostadsfastigheter på sex tillväxtorter runt om i landet. Affären omfattar 720 lägenheter med en total yta om 41.000 kvm.  Säljare är fonderna Slättö I samt Slättö III och fastigheterna kommer att tillträdas under kommande sex månader.
    

– Affären är ett startskott för Lansa och skapar en bra plattform för fortsatt expansion. Samtliga byggnader är nyproducerade med bostäder som är helt anpassde efter dagens höga krav på utvecklade hyresrätter, säger Claes Malmkvist, vd för Lansa.
    

I ett samtal med Fastighetsaktien förklarar Malmkvist att förvärven genomförs i Karlstad, Örebro, Linköping, Umeå, Uppsala och Upplands-Bro.
– I affären med Slättö ingår bland annat projektet Kumminen om 187 lägenheter i Örebros nya stadsdel Södra Ladugårdsängen, säger han.
    

– Vi på Slättö är nöjda med att en trygg och långsiktig ägare förvärvat våra fastigheter. Vi har tecknat ett avtal om att fortsatt sköta förvaltningen av beståndet och är tacksamma för det förtroendet från Lansa Fastigheter, säger Johan Karlsson, vd Slättö.

 

Pangea har varit rådgivare till Slättö i affären.