4 juni 2023
måndag, 14 november 2016 12:45

Krywult går till AMF

Skrivet av 
alt

                                                                                                                                     

Tomas Krywult (bilden) blir ny affärsområdeschef på AMF Fastigheter. Han tillträder i februari 2017 och kommer senast från SEB där han arbetat som Head of Real Estate- Investment Management. På AMF Fastigheter kommer han att ansvara för affärsområde Stockholm city, med bland annat Urban Escape Stockholm och Mood Stockholm.

 

Tomas Krywult har arbetat med kommersiell fastighetsförvaltning i över 20 år. Han har arbetat för flera olika typer av fastighetsägare såsom landstingsägda bolag, fastighetsfonder, börsnoterade bolag och nu senast för Livförsäkringsbolaget Gamla SEB Trygg Liv. På SEB har han som chef haft ansvar för ett omfattande fastighetsbestånd i både Sverige och Storbritannien.

 

– Det är med glädje vi välkomnar Tomas Krywult till AMF Fastigheter. Hans långa erfarenhet kommer att bli en stor tillgång i vårt arbete med utvecklingen av Stockholm city. Inom ramen för tjänsten ligger ett ansvar för våra strategiskt viktiga marknadsområden Urban Escape Stockholm och Mood-kvarteret. Tomas roll är vital för bolagets uppdrag – att generera långsiktig, stabil avkastning till AMF:s pensionssparare, säger Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter.

 

Affärsområdet city består av Urban Escape Stockholm, där handelsplatsen Gallerian ingår, Mood-kvarteret med dess handelsplats samt femte Hötorgshuset. Området omfattar 235.700 kvm kontor, 141 butiker och två helt nya hotell. Marknadsvärdet av förvaltat fastighetsbestånd i city är idag cirka 25 Mdr kr.

 

Dessa destinationer besöks av mer än 24 miljoner personer per år. Tillsammans utgör de en del av stadens hjärta och är avgörande i AMF Fastigheters arbete med att skapa liv och rörelse i Stockholm. Genom att länka samman områden och kvarter, och öppna upp torg och takmiljöer är ambitionen att skapa plaster där människor vill vara.

 

– Efter åtta fantastiska år på SEB ser jag nu fram mot nya utmaningar på AMF Fastigheter. Med min erfarenhet från förvaltning och fastighetsägande hoppas jag kunna bidra till företagets fortsatta utveckling och resultat, säger Tomas Krywult.