19 april 2024
tisdag, 15 november 2016 16:34

White tar fram förslag för Frösö Park

Skrivet av 
alt

Frösö Park Fastighets AB planerar bygga cirka 1.000 bostäder.

 

Frösö Park i Östersund ska utvecklas vidare och bli en ny attraktiv, hållbar stadsdel med omkring 1.000 nya bostäder. White arkitekter har anlitats för att ge utvecklingsförslag och medverka till framtagandet av detaljplanen. Med sitt natursköna läge i södersluttningar och nära till flygplatsen, centrala Östersund och Åre finns stor potential att skapa attraktiva boendemiljöer, ta tillvara de gröna värdena och vidareutveckla den unika miljön. Bakom satsningen ligger entreprenörerna Lasse Bäckvall och Marcus Lundberg, Frösö Park Fastighets AB.

 

Frösö Park omfattar idag ett 80-tal byggnader med en total lokalyta om 80.000 kvm. Sedan 2011 har det etablerats cirka 500 nya arbetsplatser, ett nybyggt stort konferens- och spahotell, kongressanläggningen Frösö Park Arena med möjlighet att ta emot upp till 5000 gäster samt konstarenan Lat 63 Art Arena. Vidareutvecklingen av området består i att skapa livsstilsboenden för aktiva människor som vill bo nära natur, kultur och rekreation och skapa möten och synergier.

 

– Vi är väldigt glada över att få vara med och utveckla den unika kulturmiljön som västra Frösön är. Utmaningarna för oss blir att skapa hållbara, livskraftiga miljöer som blir en pusselbit för hela Östersunds utveckling, säger Krister Lindstedt, arkitekt och partner på White.