20 april 2024
onsdag, 16 november 2016 15:58

NREP köper projekt av KF Fastigheter

Skrivet av 
alt

Butikskonceptet Stora Coop lanseras under 2018 i Tumba, Motala och Trelleborg.


NREP förvärvar tre fastigheter av KF Fastigheter i Stockholm (Tumba), i Motala och i Trelleborg. På fastigheterna planerar NREP att uppföra tre nya butiker enligt det nya butikskonceptet Stora Coop. Handelsplatsernas totala yta är 18.400 kvm och färdigställandet beräknas ske under 2018.
    

Stora Coop Tumba, som till storlek utgör halva portföljen, kommer utöver handelsytor även innehålla en tennis- och padelhall. Och Stora Coop Trelleborg kommer att få ytterligare hyresgäster som stärker handelsplatsen och kompletterar matbutiken.
    

– Vi ser fram emot att utveckla dessa projekt och att ytterligare fördjupa vårt samarbete med Coop. Portföljen passar bra in i vår befintliga portfölj och strategi att förvärva moderna, centralt belägna fastigheter för dagligvaror i attraktiva tillväxtregioner. Vi gillar att dessa butiker är anpassade till Coops senaste koncept redan från början, detta ger yteffektiva och attraktiva lokaler både för hyresgästen och för oss som investerare, säger Tobias Alsborger, partner NREP.
    

Sedan tidigare är Coop hyresgäst hos NREP i elva butikslägen runt om i Sverige.

- Det är alltid roligt att etablera nya butiker och speciellt med Coops nya format som blivit så uppskattat hos våra kunder. Vi ser fram mot att fortsätta utvecklingen av de här attraktiva butikslägena tillsammans med NREP, säger Christian Wijkström och Anders Wennerberg, regiondirektörer i Coop Sverige.