25 april 2024
onsdag, 23 november 2016 14:08

Skanska säljer för 150 Mkr i Kristianstad

Skrivet av 
alt

Northern Horizons första förvärv i Sverige blir ett av Skanskas nybyggda vård- och omsorgsboende i Kristianstad.

 

Skanska har sålt ett vård- och omsorgsboende till Northern Horizons fastighetsfond Nordic Aged Care för cirka 150 Mkr. Vårdboendet är under uppförande i Kristianstad och Attendo blir hyresgäst med preliminär inflyttning i september 2017.

 

Huset får 54 lägenheter och en uthyrbar yta om 3.600 kvm fördelat på tre våningar. Ambitionen är att projektet ska certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED Guld (Leadership in Energy and Environmental Design).

 

– Vi har nu utvecklat ett flertal äldreboenden tillsammans med olika operatörer, bland annat Attendo. Vi har tillsammans med dem fått en stor och värdefull kunskap om en hållbar produkt, vilket är positivt för våra kunder, säger Hanna Lindbladh, projektchef, projektutveckling Skanska Sverige.

 

Förvärvet är Northern Horizons första i Sverige. Företaget planerar att genomföra flera liknande förvärv i Sverige under 2017.

 

– Denna fastighet passar väldigt bra in i vår strategi.  I Kristianstad finns det en stor efterfrågan för denna typ av boende och staden har en positiv befolkningsutveckling. Fastigheten hyrs ut till ett av de marknadsledande vårdbolagen, som vi känner mycket bra och utvecklas och byggs av ett välrenommerat bolag, säger Andreas Michelsson, portföljförvaltare i Nordic Aged Care.