24 april 2024
torsdag, 08 december 2016 12:28

KPA satsar 275 Mkr i Staffanstorp

Skrivet av 
alt

Britta Burreau, vd KPA Pension, och Stefan Vinglid, asset manager på Folksams fastighetsavdelning.


KPA Pension ska rusta upp bostadsområdet Åkershus med 450 lägenheter uppförda under tidigt 1970-tal i skånska Staffanstorp. Efter en noggrann inventering av behoven har en upprustningsplan tagits fram för att skapa en grön och hållbar boendemiljö. Investeringen beräknas uppgå till 275 Mkr under de kommande åren. Folksamgruppens fastighetsavdelning ska ansvara för projektet.
    

– Som en ansvarsfull fastighetsägare rustar vi nu upp Åkershus till ett grönt och hållbart bostadsområde. Samtidigt som vi arbetar för trygga och etiska pensioner är det glädjande att vi på det här sättet kan återinvestera i den gröna utvecklingen av svenska kommuner, som är våra kunder, säger Britta Burreau, vd för KPA Pension.
    

När KPA Pension köpte fastigheten 2012 av Staffanstorpshus inleddes en noggrann inventering som visar på behovet, och de möjligheter som finns, av att rusta upp området.
    

– Det finns mycket vi kan göra. Förutom att uppgradera lägenheter och byggnader till modern standard kan vi också minska miljöavtrycket genom hållbara energilösningar och bättre inomhus- och utomhusmiljöer. Vi ska förbättra inomhusklimat, reducera radonhalter, sänka energianvändningen, utnyttja marken bättre och ge plats för nya bostäder samt bidra till social hållbarhet inom området genom nya mötesplatser och tvättstugor på gårdarna. Vi ser också över möjligheten att installera solceller på taken, säger Stefan Vinglid, asset manager på Folksams fastighetsavdelning.