23 april 2024
torsdag, 08 december 2016 18:14

Byggstart för 209 bostäder i Lunden

Skrivet av 
alt

Wallenstam bygger 115 hyresrätter och Tornstaden bygger 94 borätter för brf Taksparren på Ulfsprregatan i Lunden, Göteborg.

 

Igår tog Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, tillsammans med Wallenstam ett första sprängskott för 115 hyresrätter i stadsdelen Lunden i Göteborg.

 

Wallenstams nyproduktion vid Ulfsparregatan, i hjärtat av Lunden omfattar två hus med yteffektiva lägenheter, främst ettor och tvåor, med en preliminär inflyttning fjärde kvartalet 2018. Sprängning och markarbete för nyproduktionen genomförs tillsammans med Tornstaden som bygger 94 bostadsrätter intill Wallenstams två hus.

 

– Med denna nyproduktion tillför vi attraktiva hyresrätter till ett av Göteborgs mest populära bostadsområden. Det är ett trevligt läge med närhet till butiker, restauranger och kommunikationer samt cykelavstånd till Göteborgs innerstad, säger Thomas Dahl, vice vd för Wallenstam.

 

Tornstadens 94 bostadsrätter i brf Taksparren är också fördelade på två hus med en gemensam innergård. Bostadsrätterna säljstartades den 24 november och har fått ett stort gensvar från marknaden:

 

– Intresset för projektet är väldigt stort och det visar på behovet av nyproducerade lägenheter i stadent, säger Therese Kilenstam, vd för Tornstaden Projektutveckling och ansvarig för projektet Brf Taksparren.