19 maj 2024
fredag, 16 december 2016 16:12

White, ny partner till Global Utmaning

Skrivet av 
alt

Anna Graaf, hållbarhetschef på White.

 

Stadsplanering och arkitektur är centrala byggstenar på vägen mot ett mer hållbart samhälle. Därför går nu White arkitekter in som partner till tankesmedjan Global Utmaning där bolagets ska bidra till att konkretisera hur Sverige kan bidra till uppfyllandet av mål 11 i Agenda 2030 för hållbar utveckling, som handlar om hållbara städer och samhällen.

 

– En stad för alla är ett centralt begrepp inom målet och vårt arbete kring genusperspektivet i stadsplanering ses som särskilt intressant att dela med sig av. Viktiga mål är också att bidra till ett klimatneutralt samhälle och stimulera mer cirkulär ekonomi, säger Anna Graaf, hållbarhetschef på White.

 

– White har lång erfarenhet av att omsätta globala frågor i praktiken. Tillsammans kan vi driva på att utvecklingen går lite snabbare på en övergripande nivå, säger Johan Hassel, vd på Global Utmaning.

 

Global Utmaning är en oberoende tankesmedja som samlar nyckelaktörer från näringsliv, civilsamhälle, politik och förvaltning för långsiktiga lösningar på utmaningar inom de ekologiska, ekonomiska och sociala systemen.