25 april 2024
torsdag, 22 december 2016 16:29

Atrium Ljungberg hyr ut till IBM i Kista

Skrivet av 
alt

Fastigheten Borgarfjord 3, uppförd 1984 och ombyggd 2009-2010, får IBM som ny hyresgäst.

 

Atrium Ljungberg har tecknat avtal med IBM Svenska AB om att hyra cirka 6 500 kvm kontor i fastigheten Borgarfjord 3 i Kista – en fastighet som Atrium Ljungberg köpte i april och nu ska utveckla och omprofileras till Kista+.

 

IBMs nya kontor får en aktivitetsbaserad planlösning. Dessutom kommer bolaget att disponera delar av bottenvåningen till Client Center, en miljö för möten och visning av företagets erbjudande. CBRE Stockholm har varit rådgivare till IBM i affären.

 

– Efter en längre tids utvärdering av nya framtida lokaler har valet fallit på Kista+, tack vare det strategiska läget och den kreativa diskussion vi haft med Atrium Ljungberg. Vi ser att vi tillsammans kommer att kunna utveckla en ny modern mötesplats för våra partners och kunder, samt inte minst skapa en innovativ modern arbetsplats för våra medarbetare, säger Johan Rittner, vd IBM Svenska AB.

 

Kista+ ligger längs med Kistagången och Torshamnsgatan med gångavstånd till Kista Galleria och Helenelunds pendeltågsstation. Fastigheten omfattar omkring 13.550 kvm uthyrbar area och är fram till sista december i år fullt uthyrd till Ericsson. IBM kommer alltså att hyra cirka hälften av lokalerna.

 

– Tillsammans med våra nya hyresgäster skapar vi nu ytterligare en extraordinär mötesplats i Kista. Utvecklingen och omprofileringen av fastigheten har spelat en stor roll i IBMs beslut och vi känner stor tillförsikt i att också kunna attrahera andra hyresgäster för de återstående översta tre planen (omkring 5.000 kvm) i huset, säger Petter Klingofström, uthyrningschef Atrium Ljungberg.

 

Hyresavtalet med IBM är ett så kallat grönt hyresavtal där hyresvärd och hyresgäst överenskommit om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.