28 april 2024
måndag, 02 januari 2017 21:14

CBRE gör sin största affär i Belgien

Skrivet av 
alt

CBRE Global Investors har i ett nybildat joint venture köpt Médiacité i Liège, Belgien, omfattande 47.707 kvm köpcentrum med 110 butiker och cirka 2.350 parkeringsplatser.

 

CBRE Global Investors har köpt köpcentrumet Médiacité köpcentrum i Liège, Belgien. Köpeskillingen är inte publicerad men CBRE säger att det är företagets största affär någonsin i Beligen. Säljare är Wilhelm & Co, som kommer att förbli fastighetsförvaltare i ett nybildat joint venture. Médiacité omfattar 47.707 kvm köpcentrum med 110 butiker och cirka 2.350 parkeringsplatser.

 

Köpcentret ligger i centrum av Liège, Belgien tredje största stad med 617.000 invånare och centret lockar över 9 miljoner besökare per år. Centret har hyresgäster som Delhaize, Primark, H&M och Media Markt. Fastigheten har förvärvats i ett 50/50 joint venture på uppdrag av CBRE European Shopping Centre Fund II och CBRE Global Alpha Fund.

 

Centret, som byggdes under år 2009, består av 2 våningar och det kan ses som en symbol för stadens vitalisering i en större stadsförnyelse.   

 

Den ikoniska designern Ron Arad utformade köpcentrumet som ligger intill en ursprunglig stormarknad. Médiacité ligger även intill en skridskobana och i framtiden kommer en angränsande biograf att utvecklas.

 

Florencio Beccar, chef för Retail EMEA, CBRE Global Investors, säger i en kommentar:
 – Médiacité är ett dominerande regionalt köpcentrum beläget i en av Europas mest stabila marknader där utbudet av av köpcentrum är begränsat. Anläggningen är väl lämpad för hyrestillväxt och den har ett antal möjligheter som förväntas producera en överavkastning. Vi ser fram emot att arbeta med vår minoritetspartner Wilhelm & Co under de kommande åren.

 

CBRE Global Investors är en av de ledande kapitalförvaltarna av butiksfastigheter i EMEA med 14,5 miljarder euro som förvaltat kapital i 633 detaljhandelsfastigheter, varav 74 är köpcentrum, i över 16 länder och med drygt 6.800 hyresgäster.