2 april 2023
tisdag, 10 januari 2017 17:39

Tobin köper för 225 Mkr av Landstinget i Uppsala

Skrivet av 
alt

Erik Karlin, vd för Tobin Properties.

 

Tobin Properties har tecknat avtal om förvärv av fastigheterna Fjärdingen 27:5, Fjärdingen 27:6 samt Fjärdingen 29:1 i centrala Uppsala. Köpeskillingen uppgår till 225 Mkr. Fastigheterna har en uthyrbar area om cirka 7.800 kvm. Säljare är Landstinget.

 

– Detta är vårt andra förvärv i Uppsala på kort tid och det är även denna gång ett toppläge som medger utveckling av bostadskvarter med mycket stor dragningskraft. Genom detta förvärv har vi nu totalt en projektportfölj omfattande cirka 15.000 kvm i centrala Uppsala, säger Erik Karlin, vd för Tobin Properties.

 

De tre fastigheterna som ingår i förvärvet är belägna centralt i Uppsala, i ett mycket attraktivt läge intill Slottsbacken med promenadavstånd till Uppsala centralstation, Stora Torget och Universitetsbiblioteket. Idag disponeras fastigheterna av Region Uppsala som flyttar ut ur två av fastigheterna vid årsskiftet.

 

Hyresgästerna i den tredje fastigheten har bildat en bostadsrättförening som har så kallad hembudsrätt, vilket innebär att den inom sex månader kan förvärva fastigheten till samma villkor. Försäljningen ska också formellt godkännas av regionstyrelsen för Region Uppsala.