29 april 2024
tisdag, 07 februari 2017 17:24

Newsec förmedlade för 0,5 Mdr till NRP

Skrivet av 
alt
Från vänster: Mattias Wilson, styrelseordförande för Wilfast Förvaltning och Mattias Andersson, vd för Newsec Investment.

 

Lars Falkeskog och Mikael Tholin har genom FastLogik AB sålt fastigheten Hede 3:122 i Kungsbacka till ett investerarkonsortium lett av Ness Risan och Partners AS (NRP). Wilfast Förvaltning AB, med styrelseordförande Mattias Wilson, ingår i investerarkonsortiet, som kommer att förvalta fastigheten. Newsec var tillsammans med Morris Law säljarens rådgivare i affären som omfattar en uthyrningsbar area om cirka 45.000 kvm med lager- och logistikytor samt tillhörande kontor. Transaktionen genomfördes som en bolagsaffär till ett fastighetsvärde om drygt 500 Mkr.

 

Fastigheten Hede 3:122 har nyligen genomgått en omfattande om- och tillbyggnation. Den största hyresgästen är Santa Maria som tecknat ett långt avtal.
    

– På ett framgångsrikt sätt har vi utvecklat fastigheten för Santa Maria och vi kommer även efter försäljningen vara delaktiga i den fortsatta om- och tillbyggnaden av fastigheten. Vi är glada att NRP är köpare av fastigheten eftersom det säkerställer den långsiktiga förvaltningen, säger Lars Falkeskog, styrelseordförande i FastLogik.
    

– Den här affären har varit rolig på många sätt. Det är stor efterfrågan på lager- och logistikfastigheter i bra lägen och en stabil och långsiktig hyresgäst bidrog till att det fanns många intressenter. Vi har utvärderat både svenska och internationella alternativ och vår stora räckvidd har varit en viktig framgångsfaktor, säger Mattias Andersson, vd på Newsec Investment.