28 april 2024
fredag, 17 februari 2017 12:50

BSK utvecklar för rättspsyk i Norge

Skrivet av 
alt

Anna Bergström, vice vd, och Mattias Vestermark, arkitekt på BSK Arkitekter.


BSK Arkitekter har tillsammans med Arkitema/ELN Architects, Sweco Norge AS och rådgivaren Bygganalyse AS vunnit uppdraget att utveckla koncept för en ny regional säkerhetsavdelning (RSA) i Norge.
    

Ny Regional Säkerhetsavdelning med närliggande funktioner är en del av Oslo Universitetssjukhus. Målet är att skapa en god vårdmiljö för mottagning, omsorg och behandling av patienter med allvarlig psykisk sjukdom och avvikande beteende, och samtidigt erbjuda en trygg arbetsmiljö för personalen. Det är också ett mål att samla gemensamma funktioner och effektivisera verksamheten.
    

När projektet nu går från idé till koncept utgör BSK Arkitekter en del av det vinnande teamet som ska utveckla projektet. Anna Bergström, vice vd, och Mattias Vestermark, arkitekt på BSK Arkitekter går in i uppdraget med övergripande ansvar för arkitektgruppen.
    

– Det här är ett mycket viktigt projekt med fokus på patientsäkerhet och personalens arbetsmiljö. BSK Arkitekter har sedan tidigare stor erfarenhet av liknande projekt. Den rättspsykiatriska anläggningen Helix utanför Stockholm, som blev Årets Bygge 2013, och Rättspsykiatriskt Centrum i Trelleborg, nominerat till både Årets Bygge 2017 och till Mipim Awards, är båda uppmärksammade projekt, säger Anna Bergström.