2 maj 2024
torsdag, 23 februari 2017 14:09

Gotska utvecklar Orminge Centrum

Skrivet av 
alt
Gotska Fastighets projekt i Orminge Centrum har formgivits av Kirsh+Dereka Arkitekter.


Gotska Fastighets AB har vunnit markanvisningen för att utveckla Orminge Centrums nya landmärke – en byggnad i 16 våningar, varav det första över mark innehåller livsmedelshandel, restauranger, caféer och övriga butiker. I våningsplanen ovanför byggs attraktiva lägenheter och kontor med utsikt från glasade balkonger. Arkitektbyrå är välrenommerade Kirsh+Dereka Arkitekter
    

– Vi är stolta över förtroendet och ser fram emot att börja arbeta med detta fantastiskt spännande projekt, säger Anders Dahlström, vd Gotska Fastighets AB.
    

Projektet ingår i den första etappen av Nacka kommuns stora planprogram för området. Ambitionen är att uppgradera till ett nytt, attraktivt stadsdelscentrum som är tryggt, tillgängligt och levande för boende, besökare och företag. Här spelar Gotskas nya projekt en central roll med en dynamisk blandning av butiker, lägenheter, kontor och parkering. I följande etapper av planprogram finns även förberedelser för en tunnelbanestation i Orminge Centrum.
    

– Boende i området ska inte behöva åka till andra platser för att hitta god mat, spännande shoppingupplevelser eller moderna kontorsplatser. Vi kommer att välja butiker och krögare med stor omsorg, säger Anders Dahlström.