2 maj 2024
onsdag, 01 mars 2017 11:08

Catella rådgivare vid MaxFasts nyemission

Skrivet av 
alt
Britt-Marie Nyman, ansvarig för Capital Markets, och Robert Fonovich, chef för Catellas svenska Corporate Finance-verksamhet.


Catellas Corporate Finance har agerat finansiell rådgivare och Catella Bank var book runner till MaxFast i samband med bolagets nyemission av stamaktier. Emissionen blev övertecknad och bolaget tillfördes totalt 134 Mkr före emissionskostnader.
    

– Vi är mycket glada att återigen kunna bistå MaxFast med både rådgivning och kapitalresning i syfte att möjliggöra deras tillväxtplaner, säger Robert Fonovich, chef för Catellas svenska Corporate Finance-verksamhet.                
    

MaxFast har fastigheter med starka kassaflöden till ett värde om cirka 1 Mdr kr. Målet är att dubbla denna siffra inom två år. Emissionen gjordes med avvikelse från aktieägares företrädesrätt i syfte att uppnå en bredare spridning av aktien. Före emissionen uppgick antalet aktieägare till cirka 200 och i samband med nyemissionen tillfördes MaxFast cirka 1.700 nya aktieägare. Likviden ska användas till förvärv av nya högavkastande fastigheter och projektinvesteringar i Mellansverige.
    

– Catella har bistått MaxFast under två kapitalresningar och inför bolagets listning på First North i somras. Det senaste uppdraget har omfattat allt från IR-rådgivning, strukturering samt en nyemission riktad till allmänheten, vilket visar på bredden i Catellas erbjudande, säger Britt-Marie Nyman, ansvarig för Capital Markets på Catella Corporate Finance.