2 maj 2024
onsdag, 10 maj 2017 11:16

Aros byggstartar 118 bostäder på Gärdet

Skrivet av 
alt
Fastigheten på Östhammargatan 70 ska få ljusa entréer, balkonger med väderskyddade hörn och burspråk. Bild: Axeloth Arkitekter

 

Aros har byggstartat en nyproduktion av 118 lägenheter om 1-6 rum och kök på Östhammarsgatan 70 på Gärdet i Stockholm. Försäljning pågår med en beräknad första inflyttning under våren 2019. Den totala entreprenadsumman uppgår till cirka 200 Mkr.

 

Aros Bostad har tillsammans med Axeloth Arkitekter utvecklat ett projekt som ska ta till vara harmonin mellan de gamla funkishusen och de omkringliggande nybyggnationernas olika karaktärer. Resultatet ska bli ett modernt och funktionellt boende i tiden. Fasaden i danskt tegel ska bjuda på en detaljrikedom och husets garage ska nås med hiss från varje våningsplan.

 

Thomas Hollaus, bygg- och inköpschef på Aros Bostad, säger:

– Vi är väldigt nöjda med att ha RO-Gruppen som samarbetspartner i detta projekt. De är ett växande bolag med stabil bakgrund och står för nytänkande, engagemang och kunskap inom bostadsbyggnation.

 

Andreas Jaldevik, vd på RO-Gruppen framhåller:

– Vi är oerhört stolta att inleda detta samarbete med Aros Bostad. Upphandlingsprocessen har präglats av ömsesidighet och förståelse och vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Aros Bostad som har flera intressanta och högkvalitativa projekt på gång.

 

Maria Axelsson, Axeloth Arkitekter, säger:

– Det drivande i projektet har varit att hitta yteffektiva lösningar och ta fram ett varierande utbud av lägenheter. Många av kvalitéerna är inspirerade av funktionalismens omhändertagande och välkomnande inslag: de ljusa entréerna, balkongerna med väderskyddade hörn och burspråken som skapar rum-i-rum-känslan.