4 juni 2023
måndag, 16 oktober 2017 10:51

Ny signaturbyggnad i Vårberg

Skrivet av 
alt
Ledstången och SPG färdigställer 79 hyresrätter på Vårholmen 6 i Vårberg Centrum. För formgivningen svarar Scheiwiller Svensson Arkitektkontor.


Nu finns ett nytt bostadshus ritat av Scheiwiller Svensson Arkitektkontor på plats vid Vårberg Centrum i södra Stockholm. Huset blir ett signum för det nya Vårberg, med sina fjorton våningar som sträcker sig upp mot himlen och tydliga fasader som ser olika ut beroende på väderstreck.
    

Beställare är Ledstången och SPG, entreprenör är Boxbygg som genom det nya huset inleder den framtidssatsning som är planerad för Vårberg med nya bostäder och ett nytt torg. Inflyttning sker i början av 2018.
    

Huset består av 79 lägenheter, de flesta mindre men det finns även större etagelägenheter högst upp i punkthuset. I byggnaden ryms också en förskola på 900 kvm.
    

– Vi ville skapa något grafiskt som utseendemässigt sticker ut och har jobbat med kontraster. Fasaden som vetter mot vägen är svart med vita balkonger, medan fasaden mot det nya torget är vit med svarta balkonger. Vi är väldigt nöjda med resultatet, säger Matz Ahlstrand, arkitekt på Scheiwiller Svensson.